Velikonoce 2010

27.04.2010 22:08

 

Nejdříve jsme dlouho nevěděli, kam vyrazíme na prodloužený víkend. Na poslední chvíli jsme přijali milé pozvání od kamarádky, která objednala chaloupku pro 16lidí ve Rtyni v Podkrkonoší. Nakonec přibyli krom naši Ebi ještě dva belgičani Rony a Dejsy.

Do Rtyně jsme dorazili hodně pozdě v pátek večer a v místní hospůdce stihli poslední pivo před zavíračkou.

Na sobotu jsme si naplánovali Adržbašské skály, přes které vede malý a velký okruh po žebřících a pěšinkách mezi skalami. Ebi šplhala po schůdcích nahoru a dolu jako zkušený horolezec. Byla jsem na ni moc pyšná! Ušli jsme celkem asi 10km.

Na neděli jsme naplánovali Broumovské stěny. Jsou naprosto odlišné od těch Adržbašských. Taková divočejší příroda. Umělé žebříky tu nahrazují pěšinky vyšlapané mezi skalami. Tento výlet měřil asi 7km.

Na Velikonoční pondělí se počasí trošku pokazilo, ale i tak jsme si řekli, když už jsme tady nemůžeme vynechat Babiččino údolí. Dojeli jsme do Ratibořic a odtud putovali údolím k mlýnu na Staré Bělidlo a k Viktorčinýmu splavu až na Rýzmburk a zpět. Cestou se hodně ochladilo a schylovalo se k dešti. Zakotvili jsme tedy v příjemném bufítku u parkoviště a dali si svařáček na zahřátí. Bylo to moc příjemné zakončení celého víkendu.

Fotky najdete zde.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode